Madordning

Eleverne er inddelt i familiegrupper, som laver frokost til de øvrige elever på skolen. Familiegrupperne består af 7-8 elever, som går på tværs af alle aldersgrupper. Familiegrupperne har ansvaret for madlavningen én uge ad gangen og spiser sammen hver dag.

Udvalgte råvarer er økologiske f.eks. æg og mejeri. Vi har et mål om at få det økologiske spisemærke i bronze i løbet af skoleåret 2017/2018. Det økologiske spisemærke betyder, at 30-60% af råvareindkøbet er økologisk.

Måltiderne består af varieret og nærende kost, som følger fødevarestyrelsens 6 kostråd. Madordningen skal være med til at skabe sunde kostvaner for vores elever og derfor opfordrer vi også til, at de skal smage på al maden. Eleverne byder også ind med forslag til den ugentlige madplan. Fællesspisningen indebærer god bordskik samt efterfølgende oprydning.

Vi tror på, at sund kost giver sunde børn, som har lettere ved at koncentrere sig.

Eksempel på menuplan:

• Mandag: Pitabrød med kyllingekebab og salat
  • Tirsdag: Rugbrød med 3 slags fisk og gnavegrønt
  • Onsdag: Chili sin carne med ris og yoghurt topping
  • Torsdag: Ugens suppe med flütes og frisk frugt
  • Fredag: Bagt kartoffel med skinkefyld og råkost

Vores køkken er registreret hos fødevarestyrelsen. Vi har udarbejdet et egenkontrol program, som er godkendt af fødevarestyrelsen. Se kontrolrapporten her.